Bases del premi
Premiats passades convocatòries
Premiat XI Convocatòria 2024
En construcció.
Premiat X Convocatòria 2023: Família Roca, del Celler de Can Roca
Barcelona, 26 de gener de 2024
El CCNIEC, conscient de la importància que té la indústria alimentària i la relacionada amb la nutrició a Catalunya i els Països Catalans ha decidit concedir una distinció a la millor iniciativa en el camp de la millora de l’alimentació de la població o l’educació alimentària d’aquesta.
El CCNIEC ha atorgat el X Premi CCNIEC Marc Viader, a la innovació en productes alimentaris, a la Família Roca, del Celler de can Roca.
El Celler de Can Roca està dirigit per tres germans reconeguts a tot el món pels seus respectius camps: Joan, com a cuiner, Josep, com a sommelier, i Jordi, com a pastisser. La seva cuina és complexa, ja que incorpora tècniques d’avantguarda i múltiples ingredients per a crear plats dissenyats que evoquin records, emocions i el paisatge de la regió. La cuina d’El Celler de Can Roca és una cuina que dialoga amb la ciència i el camp, la tecnologia i la sostenibilitat, el producte i l’antropologia sensorial.
Sr. Joan Roca, representant a la Família Roca, del Celler de can Roca, rebent el Premi de mans del Sr. Joan Gòdia i Tresánchez.
Presideixen l’acte: Teresa Cabré i Castellví, presidenta de l’IEC; Joan Gòdia i Tresánchez, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i Carmen Cabezas Peña, secretària de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
L’obertura de l’acte ha estat a càrrec de Jordi Salas-Salvadó, director del CCNIEC.
El jurat dels premis ha estat format pel director i la Junta Permanent del CCNIEC, i pels directors generals de Salut Pública i d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya.
DESCARREGEU LA NOTA DE PREMSA DELS PREMIS CCNIEC 2023
O consulteu-la al web de l’Institut d’Estudis Catalans: https://www.iec.cat/noticia/?id_noticia=3788
Fotografia dels Guardonats amb els amb els Premis CCNIEC 2023.
Tarjetó d’invitació a l’acte de lliurament dels Premis CCNIEC 2023.
Premiat IX Convocatòria 2022: Zyrcular Foods
Barcelona, 27 de gener de 2023
El CCNIEC, conscient de la importància que té la indústria alimentària i la relacionada amb la nutrició a Catalunya i els Països Catalans ha decidit concedir una distinció a la millor iniciativa en el camp de la millora de l’alimentació de la població o l’educació alimentària d’aquesta.
El CCNIEC ha atorgat l’IX Premi CCNIEC Marc Viader, a la innovació en productes alimentaris, a Zyrcular Foods.
Es tracta d’una empresa catalana de producció, distribució i investigació de productes alimentaris elaborats mitjançant proteïnes alternatives. La sostenibilitat, la innovació i la investigació són els principals pilars en la comercialització dels seus productes.
Sra. Laia Vergés, representant de ZYRCULAR FOODS.
Presideixen l’acte: Pere Puigdomènech, president de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC; Josep Gòdia i Tresánchez, director general d’Empreses Alimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i Carmen Cabezas Peña, secretària de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’obertura de l’acte ha estat a càrrec de Jordi Salas-Salvadó, director del CCNIEC.
El jurat dels premis ha estat format pel director i la Junta Permanent del CCNIEC, i pels directors generals de Salut Pública i d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya.
DESCARREGEU LA NOTA DE PREMSA DELS PREMIS CCNIEC 2022
O consulteu-la al web de l’Institut d’Estudis Catalans: https://www.iec.cat/activitats/noticiasencera.asp?id_noticies=3576
Fotografia dels Guardonats amb els amb els Premis CCNIEC 2022.
Tarjetó d’invitació a l’acte de lliurament dels Premis CCNIEC 2022.
Premiat VIII Convocatòria 2021: Sorbos
Barcelona, 21 de gener de 2022
El CCNIEC, conscient de la importància que té la indústria alimentària i la relacionada amb la nutrició a Catalunya i els Països Catalans ha decidit concedir una distinció a la millor iniciativa en el camp de la innovació en els seus productes.
El CCNIEC ha atorgat el VIII Premi CCNIEC Marc Viader, a la innovació en productes alimentaris, a Sorbos.
Sorbos és l’empresa creadora de la primera canyeta comestible i aromatitzada del món. Aquest producte representa una alternativa a les canyetes de plàstic d’un sol ús i el fet d’utilitzar-la contribueix a millorar la sostenibilitat mediambiental de la cadena alimentària. D’altra banda, és un producte que es troba totalment alineat amb la Directiva (UE) 2019/904 del Parlament Europeu i el Consell, que pretén fomentar l’ús de materials innovadors i sostenibles que substitueixin el plàstic, i que limita la introducció de les canyetes de plàstic d’un sol ús en el mercat de la Unió Europea.
Presideixen l’acte: Pere Puigdomènech, president de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC; Ramon Sentmartí Castañé, director gerent de Prodeca – Promotora dels Aliments Catalans, que depèn del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i Carmen Cabezas Peña, secretària de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’obertura de l’acte ha estat a càrrec de Jordi Salas-Salvadó, director del CCNIEC.
DESCARREGEU LA NOTA DE PREMSA DELS PREMIS CCNIEC 2021
https://www.iec.cat/activitats/noticiasencera.asp?id_noticies=3235
La Sra. Carmen Cabezas Peña fent el lliurament del Premi al Sr. Victor Manuel Sánchez Toledano, representant de SORBOS.
Posteriorment, la Sra. Mercè Casademunt i el Sr. Jordi Espuny , besnéts de Marc Viader, fan el lliurament d’un obsequi, en representació de la Granja Marc Viader, al Premiat amb el VIII Premi CCNIEC “Marc Viader” a la innovació en productes alimentaris.
Invitació a l’Acte d’entrega dels Premis CCNIEC 2021
Fotografia dels Guardonats amb els amb els Premis CCNIEC 2021
Premiat VII Convocatòria 2019: Fundació Espigoladors
El CCNIEC ha atorgat el VII Premi CCNIEC Marc Viader, a la innovació en productes alimentaris, a la Fundació Espigoladors. És una empresa social que des del 2014 treballa per a l’aprofitament alimentari d’una manera transformadora, inclusiva, innovadora, participativa i sostenible. L’activitat que dona nom a la Fundació i que esdevé el punt de partida de tot el seu projecte és espigolar. Aquesta pràctica consisteix en la recollida —en conveni amb pagesos i pageses locals i persones voluntàries— de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, per un descens de les vendes o per qüestions estètiques. La major part d’aquesta recollida, un 95 %, es canalitza directament a entitats socials i punts de distribució d’aliments que fomenten una alimentació saludable per a persones en situació vulnerable. La part restant, un 5 %, és transformada en conserves 100 % naturals i artesanals que elaboren al seu obrador i comercialitzen amb la marca Es im-perfect®, la primera de l’Estat espanyol que introdueix al mercat productes de qualitat elaborats a partir d’excedents alimentaris.
Barcelona, 12 de desembre de 2019
L’acte, que s’ha celebrat a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), ha estat presidit per Joandomènec Ros, president de l’IEC; Joan Guix i Oliver, secretari de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i Glòria Cugat Pujol, sub-directora general de la Inspecció i Control Agroalimentari de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. L’obertura de l’acte ha estat a càrrec de Jordi Salas-Salvadó, director del CCNIEC.
Tarjetó d’invitació a l’Acte de Lliurament dels Premis CCNEIC 2019:
Sra. Anna Cornudella i a la Sra. Anna Gras, representants de la Fundació Espigoladors rebent el Premi de mans de la Sra. Glòria Cugat.
Descarregar la nota de premsa de l’acte aquí.
Fotografia dels premiats:
Premiat VI Convocatòria 2018: Borges Agricultural & Industrial Edible Oils
El CCNIEC ha atorgat el VI Premi CCNIEC “Marc Viader” a la innovació en productes alimentaris a Borges Agricultural & Industrial Edible Oils, per llançar al mercat una alternativa a l’ús de greixos tropicals rics en greix saturat, greixos làctics, greix hidrogenat o parcialment hidrogenat o greix d’origen animal.
Barcelona, 11 de desembre de 2018
L’acte, que s’ha celebrat a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans, ha estat presidit per Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i Glòria Cugat, subdirectora general d’Inspecció i Control Agroalimentari del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. L’obertura de l’acte ha estat a càrrec de Jordi Salas-Salvadó, director del CCNIEC.
Tarjetó d’invitació a l’Acte de Lliurament dels Premis CCNEIC 2018
Premiat V Convocatòria 2017: Granja Armengol
El CCNIEC ha atorgat el V Premi CCNIEC Marc Viader a la innovació en productes alimentaris a Granja Armengol, una empresa familiar dedicada a l’elaboració de productes làctics i pionera a Catalunya en oferir llet amb la proteïna betacaseïna A2 a partir d’una selecció genètica de les seves vaques per a l’obtenció de llet fresca i saludable com la d’abans.
Barcelona, 15 de desembre de 2017.
L’acte s’ha celebrat a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans. El jurat dels premis ha estat format pel president i la Junta Permanent del CCNIEC, i els directors generals de Salut Pública i d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya.
Presideixen l’acte de lliurament: Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i Carmel Mòdol Bresolí, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
Sr. Joan Pujol, rebent el V Premi Marc Viader de mans de la Sra. Carmen Cabezas.
Descarregar la nota de premsa de l’acte aquí.
Premiat IV Convocatòria 2015: Ordesa Group
El CCNIEC, conscient de la importància que te la indústria alimentària i la relacionada amb la nutrició a Catalunya i els Països Catalans ha decidit concedir una distinció a la millor iniciativa en el camp de la innovació en els seus productes.
Barcelona, 11 de desembre de 2015.
L’acte s’ha celebrat l’una del migdia a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans. El Jurat ha estat format pels membres de la Junta Permanent del CCNIEC (Jordi Salas-Salvadó, Maria Isabel Covas, Lluís Serra, Josep A. Tur, Abel Mariné i Montserrat Barbany Cahiz); el director general de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.
Presideixen l’acte de lliurament: Joandomènec Ros i Aragonès, president de l’Institut d’Estudis Catalans; el Sr. Joan Puigdollers i Fargas, secretari de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, i el Sr. Joan Girona i Gomis, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.
El CCNIEC ha atorgat el IV Premi CCNIEC Marc Viader, a la innovació en productes alimentaris a Ordesa Group. Amb una trajectòria de més de 70 anys, Ordesa lidera el mercat amb solucions nutricionals per a totes les etapes de la vida. La innovació és un dels principals valors en l’activitat de la Companyia, invertint un 2,5% de les seves vendes en I+D. Compta amb un centre de recerca al Parc Científic de Barcelona especialitzat en àrees com la nutrició, la farmàcia, la biotecnologia, la microbiologia i la pediatria clínica, impulsant més de 15 projectes de recerca anualment i disposant d’una xarxa de més de 200 investigadors. Amb la innovació com a premissa fonamental de les seves activitats, Ordesa ha aconseguit desenvolupar productes alimentaris d’alta qualitat i seguretat, amb una sòlida base científica i especialitzant-se en la salut intestinal, la funció cognitiva, les al·lèrgies e intoleràncies alimentàries, i la prevenció de l’obesitat.
Rep el premi el Dr. Josep Mª Ventura Ferrero, President de Laboratoris Ordesa, de mans del Sr. Joan Puigdollers i Fargas
Descarregar la nota de premsa de l’acte aquí.
Altres fotogràfies de l’acte:
Premiat III Convocatòria 2014: Cacaolat
El CCNIEC, conscient de la importància que te la indústria alimentària i la relacionada amb la nutrició a Catalunya i els Països Catalans ha decidit concedir una distinció a la millor iniciativa en el camp de la innovació en els seus productes.
Barcelona, 16 de gener de 2015.
L’acte s’ha celebrat a les dotze del migdia a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans. El Jurat ha estat format pels membres de la Junta Permanent del CCNIEC (Jordi Salas-Salvadó, Lluís Serra, Josep A. Tur, Abel Marine i Montserrat Barbany Cahiz); el director general de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.
Presideixen l’acte de lliurament: Joandomènec Ros, president de l’IEC; Carmen Cabezas, subdirectora de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; Sra. Gloria Cugat, subdirectora general d’Inspecció i Control Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.
El CCNIEC ha atorgat el III Premi CCNIEC Marc Viader, a la innovació en productes alimentaris a Cacaolat, que des de l’any 1933, ofereix un batut de cacau de gran qualitat amb un gust únic i inimitable que el converteix en un referent de categoria. Amb la recent creació del producte Cacaolat 0 %, s’ha convertit en l’únic batut de cacau amb 0 % de matèria grassa i 0 % de sucres afegits, ja que utilitza un edulcorant 100 % natural que manté la mateixa quantitat i qualitat de cacau que el Cacaolat original, amb el mateix gust i la mateixa textura de sempre. Cacaolat 0 %, igual que l’original, és apte per a celíacs. A més, és una bona font de fibra i el primer batut amb menys calories del mercat.
Rep el premi la Sra. Maria José Torres, responsable de Qualitat del Grup Cacaolat, i la Sra. Agnès Cruells, Directora de Màrqueting del Grup Cacaolat, de mans de la Sra. Carmen Cabezas
Descarregar la nota de premsa de l’acte aquí.
Altres fotogràfies de l’acte d’entrega:
Premiat II Convocatòria 2013: Grup Balfegó
El CCNIEC, conscient de la importància que te la indústria alimentària i la relacionada amb la nutrició a Catalunya i els Països Catalans ha decidit concedir una distinció a la millor iniciativa en el camp de la innovació en els seus productes.
Barcelona, 21 de novembre de 2013.
L’acte s’ha celebrat a l’una del migdia a la Sala ‘Prat de la Riba’ de l’Institut d’Estudis Catalans, essent el Jurat format pels membres de la Junta Permanent del CCNIEC (Jordi Salas-Salvadó, Maria Isabel Covas, Lluis Serra, Josep A Tur i Montserrat Barbany), el Director General de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i el Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries de la Generalitat de Catalunya.
Presideixen l’acte de lliurament: Joandomènec Ros, president de l’IEC; Carmen Cabezas, subdirectora de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i Mireia Medina, subdirectora general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya.
El CCNIEC ha atorgat el premi ‘Marc Viader’ a la innovació en productes alimentaris a l’empresa Grup Balfegó, pel seu decidit impuls en el finançament, la participació i la realització —conjuntament amb diferents organismes públics— de projectes de recerca per a la sostenibilitat de la tonyina vermella. El jurat destaca Indústries Balfegó com una empresa única que realitza traçabilitat de totes les parts de la tonyina, incloen-t’hi les anàlisis microbiològiques i la salubritat.
Rep el premi Sr. Balfegó, de mans de la Sra. Carmen Cabezas:
Descarregar la nota de premsa de l’acte aquí.
Altres fotogràfies de l’acte d’entrega:
Premiat I Convocatòria 2012: Europastry
El CCNIEC, conscient de la importància que te la indústria alimentària i la relacionada amb la nutrició a Catalunya i els Països Catalans ha decidit concedir una distinció a la millor iniciativa en el camp de la innovació en els seus productes.
Barcelona, 5 d’octubre de 2012.
L’acte s’ha celebrat a les dotze del migdia a la Sala ‘Prat de la Riba’ de l’Institut d’Estudis Catalans, essent el Jurat format pels membres de la Junta Permanent del CCNIEC (Jordi Salas-Salvadó, Maria Isabel Covas, Lluis Serra, Josep A Tur i Montserrat Barbany), el Director General de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i el Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries de la Generalitat de Catalunya.
Presideixen l’acte de lliurament: Sr. Salvador Giner de San Julián, President de l’Institut d’Estudis Catalans, el Sr. Antoni Mateu i Serra, Director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Domènec Vila Navarra, Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.
El CCNIEC ha atorgat el premi ‘Marc Viader’ a la innovació en productes alimentaris a l’empresa Europastry, pel seu decidit impuls en la recerca de la millora nutricional dels seus productes de masses congelades. Europastry va ser l’empresa pionera d’aquest sector en eliminar l’ús de greixos parcialment hidrogenats, i en l’actualitat ha realitzat una decidida proposta en la reducció de sal en el pa en varietats de gran consum, mitjançant la utilització de sals alternatives que suposaran una reducció significativa de la ingesta de sodi de la població del nostre País. Tot això, en consonància amb les recomanacions internacionals de disminució del consum de sal relacionada amb l’elevada prevalença d’hipertensió.
Rep el premi el Sr. Joan Quílez Grau, de mans del Sr. Domènech Vila Navarra:
Descarregar la nota de premsa de l’acte aquí